KATALOG FILII NR 7 (PL_7) - KSIĘGOZBIÓR

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Komeda : osobiste życie jazzu
LDR
03319cam a2200541 i 4500
001
n 20190712121909030195
003
_ _
MATEO_Group
005
20190712122149.0
008
190712s2018 pl a g |001 0bpol c
020
_ _
a 9788324055142
020
_ _
a 9788324053650
035
_ _
a MD..20190712121909030195.
040
_ _
a BYDG M c BYDG M d BYDG M d WAR_BEM d DG
045
2 _
b d1931 b d1969
046
_ _
k 2018
100
1 _
a Grzebałkowska, Magdalena. e Autor 1 n 2011205712
245
1 0
a Komeda : b osobiste życie jazzu / c Magdalena Grzebałkowska.
250
_ _
a Wydanie 2.
260
_ _
a Kraków : b Wydawnictwo Znak - Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, c 2018.
960
_ _
b Znak
300
_ _
a 510, [1] strona, [32] strony tablic : b ilustracje ; c 25 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Literatura faktu, eseje, publicystyka
388
1 _
a 2001-
500
_ _
a Na s. 4 okł.: Specjalne wydanie bestsellerowej biografii Krzysztofa Komedy ze zdjęciami gwiazd jazzu w obiektywie Ryszarda Horowitza.
504
_ _
a Bibliografia. Indeks.
600
1 7
a Komeda, Krzysztof d (1931-1969) 2 DBN
648
_ 7
a 1901-2000 2 DBN
648
_ 7
a 1918-1939 2 DBN
648
_ 7
a 1939-1945 2 DBN
648
_ 7
a 1945-1989 2 DBN
650
_ 7
a Jazz 2 DBN
650
_ 7
a Kompozytorzy polscy 2 DBN
650
_ 7
a Muzyka filmowa 2 DBN
650
_ 7
a Muzyka polska 2 DBN
650
_ 7
a Pianiści polscy 2 DBN
655
_ 7
a Biografia 2 DBN
658
_ 7
a Historia 2 DBN
658
_ 7
a Kultura i sztuka 2 DBN
700
1 _
a Horowitz, Ryszard d (1939- ). e Fotografie 1 n 95000034
710
2 _
a Społeczny Instytut Wydawniczy Znak. 4 pbl e Wydawca 1 n 99071638
920
_ _
a 978-83-240-5514-2
970
_ _
a Człowiek tajemnica. Listów nie pisał. Dzienników nie prowadził. Mruk. "Miły. Uśmiechnięty. Osobny" - tak o nim mówili. Większość tego, co wiemy o Krzysztofie Komedzie, pochodzi ze wspomnień jego żony. Często sprzecznych z tym, co pamiętają inni. Agnieszka Osiecka pisała, że gdy grał na fortepianie, jego dłonie opowiadały "małe, kameralne historie o niebie dl adwojga osób". Ale jego życie taką historią nie było. By poznać prawdę o jednym z najwybitniejszych polskich muzyków, którego kołysankę z Dziecka Rosemary nucił cały świat, Magdalena Grzebałkowska odwiedza między innymi państwa skandynawskie, Rosję i Stany Zjednoczone. Dociera do ostatniego żyjącego świadka tragicznego upadku ze skarpy sprzed pięćdziesięciu lat i jako pierwsza przedstawia jego wersję wydarzeń. Odkrywa osobiste życie polskiego jazzu - Komedy i środowiska, w którym się obracał: od barwnego życia Piwnicy pod Baranami i narodzin warszawskiego Jazz Jamboree aż po Los Angeles tuż po lecie miłości. Poznaje historie ludzi, którzy dla muzyki porzucali pracę, dzieci, dostatnie życie. To poruszający portret pokolenia, dla którego jazz był najpiękniejszą - i często jedyną - namiastką wolności.
980
_ _
a 78.071A/Z:78.036.9:929-052A/Z](438)"19"

Pobierz rekord w formacie ISO2709