KATALOG FILII NR 13 (PL_13) - KSIĘGOZBIÓR

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Antoni Kępiński : gra z czasem
LDR
02958cam a2200457 i 4500
001
n 20190716113525030195
003
_ _
MATEO_Group
005
20190716114903.0
008
190716s2018 pl g |000 0bpol c
020
_ _
a 9788327716200
035
_ _
a MD..20190716113525030195.
040
_ _
a WAR_BEM c WAR_BEM d DG e rda
045
2 _
b d1918 b d1972
046
_ _
k 2018
100
1 _
a Rożnowska, Krystyna d (1945- ). e Autor 1 n 97023951
245
1 0
a Antoni Kępiński : b gra z czasem / c Krystyna Rożnowska.
260
_ _
a Kraków : b Wydawnictwo WAM, c copyright 2018.
960
_ _
b WAM
300
_ _
a 262, [1] strona ; c 21 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Literatura faktu, eseje, publicystyka
388
1 _
a 2001-
504
_ _
a Bibliografia.
600
1 7
a Kępiński, Antoni d (1918-1972) 2 DBN
648
_ 7
a 1901-2000 2 DBN
648
_ 7
a 1918-1939 2 DBN
648
_ 7
a 1939-1945 2 DBN
648
_ 7
a 1945-1989 2 DBN
650
_ 7
a Psychiatrzy 2 DBN
651
_ 7
a Polska 2 DBN
655
_ 7
a Biografia 2 DBN
658
_ 7
a Medycyna i zdrowie 2 DBN
658
_ 7
a Historia 2 DBN
710
2 _
a Wydawnictwo WAM (Kraków). 4 pbl e Wydawca 1 n 97047508
920
_ _
a 978-83-277-1620-0
970
_ _
a Geniusz, dla którego najważniejszy był człowiek. Ten wie o człowieku więcej niż Freud, Heidegger, Levinas. [ks. prof. Józef Tischner] Wielkość Antoniego Kępińskiego wyraża się tym, że - odwołam się tu do zwrotu banalnego, ale kluczowego - wyprzedził on epokę. Nigdy nie czułem tego rodzaju tremy i onieśmielenia, jak teraz, dzieląc się refleksjami o tej książce. Czy Kępiński przeszedł w swoim życiu epizod psychotyczny? Są przesłanki potwierdzające tę hipotezę i o tym autorka książki pisze wprost. [prof. Bogdan de Barbaro] Uformował moje spojrzenie na psychiatrię, ale też - co ważniejsze - postawy, poglądy, systemy wartości. [prof. Jerzy Aleksandrowicz] Gdyby zapytać polskich psychiatrów, czyje książki wpłynęły na ich wybór kierunku kształcenia, bardzo wielu odpowie, że Kępińskiego. Nie ma chyba drugiej takiej inspiracji w psychiatrii polskiej jak jego dzieła. [dr Łukasz Cichocki] Nie cierpi obłudy, układów, sztywności, "chodzenia pod krawatem", towarzyskiego ple-ple, konferencji organizowanych po to, by szermujący tak zwanymi złotymi myślami mogli się popisać. [dziennikarka Ewa Owsiany] Poglądy Kępińskiego, spopularyzowane w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych, wpłynęły nie tylko na środowisko psychiatryczne, ale w ogóle na społeczeństwo. Od tego czasu inaczej zaczęto patrzeć na chorych psychicznie. [prof. Krzysztof Rutkowski]
980
_ _
a 614.25:616.89:929-052A/Z](438)"19"

Pobierz rekord w formacie ISO2709