KATALOG FILII NR 15 (PL_15) - KSIĘGOZBIÓR

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Czwarty czerwony
LDR
02920cam a2200481|i|4500
001
n 20171106111840001402
003
_ _
MATEO_Group
005
20190204123236.0
008
171106s2017||||pl||||||||||||000|f|pol||
020
_ _
a 9788380622579
035
_ _
a MD..20171106111840001402.
040
_ _
a WA N c WA N d SOCH_SOM d WAR_ZOL d WAR_REM d DG
045
2 _
b d1913 b d1926
046
_ _
k 2015 l 2017
100
1 _
a Türschmid, Stefan d (1946- ). e Autor 1 n 97024422
245
1 0
a Czwarty czerwony / c Stefan Türschmid.
260
_ _
a Poznań : b Dom Wydawniczy Rebis, c 2017.
960
_ _
b Rebis
300
_ _
a 548, [4] strony ; c 22 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Proza
386
_ _
a Literatura polska m Przynależność kulturowa
388
1 _
a 2001-
504
_ _
a Bibliografia.
648
_ 7
a 1901-2000 2 DBN
648
_ 7
a 1901-1914 2 DBN
648
_ 7
a 1914-1918 2 DBN
648
_ 7
a 1918-1939 2 DBN
650
_ 7
a Rewolucja 1917 r. październikowa i wojna domowa 2 DBN
651
_ 7
a Polska 2 DBN
651
_ 7
a Rosja 2 DBN
651
_ 7
a ZSRR 2 DBN
655
_ 7
a Powieść 2 DBN
655
_ 7
a Romans historyczny 2 DBN
710
2 _
a Dom Wydawniczy REBIS. e Wydawca 1 n 2007045567
910
_ _
a Doktor Żywago (polski) - podobne a Rewolucja Październikowa - powieść a Rosja - 20 w. - powieść a Wojna polsko - bolszewicka - powieść
920
_ _
a 978-83-8062-257-9
970
_ _
a Stefan Türschmid, autor bestsellerowej powieści Mrok i mgła, tym razem przenosi czytelnika do Rosji początków XX wieku. Jan - polski szlachcic, kawalerzysta, jeździec konkursowy i Katia - młodziutka rosyjska śpiewaczka. Piękni, młodzi, zakochani. I gdy już się wydaje, że ich szczęściu nic nie może zagrozić, Europa staje w ogniu. Jana i Katię rozdziela przetaczająca się przez kontynent wojna, a potem rewolucja. Ich świat nie jest już światem muzyki i pięknych koni, lecz światem krwi, głodu i strachu. Czy ich miłość przetrwa tę trudną próbę? Czwarty czerwony, w którym autor po mistrzowsku splata prawdę historyczną z fikcją literacką, odkłamuje rewolucję październikową - której setna rocznica przypada w roku 2017 - i wojnę domową w Rosji, opowiada dzieje Legionów Polskich i wojny polsko-bolszewickiej. Czytelnik znajdzie tu historie zwykłych niezwykłych ludzi, wielkich przywódców i polityków: cara Mikołaja II, Józefa Piłsudskiego i Włodzimierza Iljicza Lenina.
980
_ _
a 821.162.1-3

Pobierz rekord w formacie ISO2709