KATALOG FILII NR 15 (PL_15) - KSIĘGOZBIÓR

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Jeszcze się kiedyś spotkamy
LDR
02835cam a2200517 i 4500
001
n 20190520082224053342
003
_ _
MATEO_Group
005
20190523150223.0
008
190520s2019 pl e |000 f pol
020
_ _
a 9788380756823
035
_ _
a MD..20190520082224053342.
040
_ _
a SZCZ 035 c SZCZ 035 d SZCZ 035 d DG d OTW_OTM
045
2 _
b d1939 b d2017
046
_ _
k 2019
100
1 _
a Witkiewicz, Magdalena d (1976- ). e Autor 1 n 2008137816
245
1 0
a Jeszcze się kiedyś spotkamy / c Magdalena Witkiewicz.
260
_ _
a Poznań : b Wydawnictwo Filia, c 2019.
960
_ _
b Filia
300
_ _
a 516, [1] strona ; c 20 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Proza
386
_ _
a Literatura polska m Przynależność kulturowa
388
1 _
a 2001-
504
_ _
a Bibliografia.
648
_ 7
a 1901-2000 2 DBN
648
_ 7
a 1939-1945 2 DBN
648
_ 7
a 1945-1989 2 DBN
648
_ 7
a 1989-2000 2 DBN
648
_ 7
a 2001- 2 DBN
650
_ 7
a II wojna światowa (1939-1945) 2 DBN
650
_ 7
a Dziadkowie i wnuki 2 DBN
650
_ 7
a Kobieta 2 DBN
650
_ 7
a Miłość 2 DBN
650
_ 7
a Problemy małżeńskie 2 DBN
650
_ 7
a Przyjaźń 2 DBN
650
_ 7
a Sekrety rodzinne 2 DBN
650
_ 7
a Wybory życiowe 2 DBN
655
_ 7
a Powieść obyczajowa 2 DBN
710
2 _
a Wydawnictwo FILIA (2015). 4 pbl e Wydawca 1 n 2015066256
920
_ _
a 978-83-8075-682-3
970
_ _
a Są takie historie, które zostają w nas na zawsze. Są takie osoby, których nigdy nie zapominamy. Ja już nie czekam. Chwytam każdy dzień i się do niego uśmiecham. Wierzę, że będą w nim cudowne chwile. Ile razy zadawali sobie pytania jak potoczyłoby się ich życie, gdyby nie wojna? Adela, Franciszek, Janek, Rachela, Joachim i Sabina mieli wielkie plany i marzenia. Przeżywali pierwsze miłości i prawdziwe przyjaźnie. Nie było ważne, że ktoś ma nazwisko żydowskie, niemieckie czy polskie. Po prostu byli przyjaciółmi. Wojna zmieniła wszystko. Wiele lat później, wnuczka Adeli, Justyna, przeżywa kryzys małżeński. Dopiero wówczas poznaje historię swojej babki i jej przyjaciół. Historię, która zmienia ją na zawsze. Wzruszająca opowieść o różnych obliczach miłości wykradzionych wojnie, życiowych wyborach i rodzinnych tajemnicach, które wpływają na nas bardziej niż myślimy. Bo to, kim jesteśmy nie zależy wyłącznie od naszych genów, czy wychowania, ale również od przeżyć naszych przodków. Od wszystkich tajemnic, które krążą w naszych rodzinach do kilku pokoleń wstecz.
980
_ _
a 821.162.1-3

Pobierz rekord w formacie ISO2709